Presto – Partner till Scandinavian Invitation 2019
156 av världens bästa spelare, 72 hål över fyra spännande dagar på Hills Golf & Sports Club, en av Sveriges vackraste och bästa golfbanor strax söder om Göteborg. Kan det bli bättre? Och det bästa, över 70 000 glada besökare! Eller fler, då årets tävling siktar på att bli ännu bättre, ännu större och leverera en ännu bättre besökarupplevelse!
Den 22-25 augusti 2019 firas årets största golffest när Europatourtävlingen Scandinavian Invitation, för andra året i rad, går av stapeln på vår hemmaplan. Den anrika golftävlingen andas golf i världsklass och målsättningen med evenemanget är att alla besökare ska uppleva något utöver det vanliga, från första till sista stund. Oavsett om man, som vi på Presto, är partner till tävlingen, eller man är gäst och golfentusiast.
Golf och mat!
På Scandinavian Invitation är maten i par med den högklassiga golfen. Ambitionen är faktiskt att maten ska vara så god att den lockar lika mycket som själva sporten. Här hittar man fine dining av absolut högsta kvalitet, kanske tydligast uttryckt i Nordic Glass Box Experience som fick de mest kräsna foodies att gå i spinn över ambitionsnivå och kulinarisk höjd på den specialkomponerade avsmakningsmenyn. Att hela restaurangen var byggd i glas och placerad med utsikt över tians tee upplevdes inte som någon nackdel. Men den kulinariska extasen kan lika gärna uppstå vid en foodtruck invid sjunde green. Satsning på riktigt bra mat underlättas av att Scandinavian Invitation spelas i Göteborg, med sin tillgång till fina råvaror. Givetvis med färsk fisk och sprittande fräscha skaldjur i en huvudroll. I stort sett alla våra råvaror kan hämtas inom en radie av tio mil från golfbanan. Det säkerställer både hög kvalitet och minimal miljöpåverkan.
Fakta om tävlingen
Europa touren
1972 startades det som idag kallas för Europa Touren i golf. Touren omfattar 49 tävlingar i 29 länder och finaltävlingen spelas i Dubai med en total prissumma på US$ 5 miljoner. Vår Henrik Stenson har vunnit Touren 2 gånger, trumfad endast av Rory McIlroy som vunnit den tre gånger.

Banans designer/arkitekt
Arthur Hills, Steve Forrest och Johan Edfors

Startfält
156 spelare

Spelform
Tävlingen spelas över 72 hål/fyra dagar med en cut efter 36 hål. 65 spelare med bäst resultat, samt delning, går vidare till helgens spel.

Press och Mediabevakning
Cirka 300 ackrediterade journalister bevakar Scandinavian Invitation på plats.

Publik
Cirka 70 000 besöker Scandinavian Invitation under tävlingsveckan.

Funktionärer
Under Scandinavian Invitation ställer ca 750 personer upp för att få allt från tävlingar till att hålla ren och snyggt att funka. Stor respekt och tacksamhet för det!

Corporate Social Responsibility (CSR)
Scandinavian Invitation kommer under 2019 att samarbeta med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Genom olika aktiveringar vill vi bidra till en ökad livskvalitet och en daglig skillnad för barn och ungdomar som vårdas för såväl fysiska som psykiska sjukdomar, samt deras familjer.

TV sändningar
Vårt samarbete med Nordic Entertainment Group innebär att tävlingen sänds live i TV10, Viasat Golf och ViaPlay alla fyra dagarna. Utöver det så distribuerar European Tour Productions Scandinavian Invitation till mer än 475 miljoner hushåll i mer än 150 länder.

Hemsida